Vergaderen in coronatijd

Werken op afstand . . . .

De gemeenteraad en de commissies van de raad vergaderen al enige tijd online. Dat mag sinds de Tweede Kamer een spoedwet heeft aangenomen die het digitaal vergaderen mogelijk heeft gemaakt. Deze wet geldt tot september en stelt de raad en de commissies in staat hun werk te blijven doen. En er is genoeg te doen, ook voor GroenLinks. 

In de commissievergaderingen in de maand april hebben we onder meer aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • maatregelen om de verduurzaming van woningen te bevorderen, o.a. een duurzaamheidslening (GroenLinks pleit ervoor dat een dergelijke lening gebonden is aan de woning, niet aan de bewoner);
  • een visie op de natuurlijke leefomgeving in de gemeenten in het Hart van Holland; met natuurlijke leefomgeving wordt bedoeld een gezonde leefomgeving voor mensen, dieren en planten in een economisch vitale regio;
  • een intensivering van de samenwerking met de gemeenten in de Leidse regio op het gebied van werk en inkomen, de Wmo en de jeugdzorg;
  • het accomodatiebeleid van Voorschoten.

Op dit laatste onderwerp zijn vorderingen gemaakt. In de vergadering van de commissie Burger en Bestuur van 23 april werd duidelijk, dat de strategie die nu voorligt om de huisvesting voor de diverse Voorschotense organisaties aan te pakken, breed gedragen wordt door de fracties in de gemeenteraad. Het is een omvangrijk en complex dossier, dat al veel onderzoek en discussie met zich mee heeft gebracht. Wat een rol speelt is de spanning tussen enerzijds de wens tot een samenhangende visie op het totale accomodatiebeleid en anderzijds de wens tot voortvarendheid en de behoefte om bepaalde projecten te gaan realiseren. GroenLinks heeft gepleit voor niet nog meer onderzoeken maar voor het zetten van de volgende stappen, en dat binnen afzienbare tijd. De organisaties moeten niet nog langer hoeven wachten op duidelijkheid, aldus fractievoorzitter Albert Deuzeman.

Ook de GroenLinks-fractie vergadert nu online. Het was even wennen, en het is ongezelliger dan elkaar ontmoeten, maar het werkt wel. En we weten dat het tijdelijk is. Ooit, op enig moment, komen we weer bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.